Potpisan Ugovor za razvoj NTP Čačak

Potpisan Ugovor za razvoj NTP Čačak

Zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, potpisan je ugovor za razvoj NTP Čačak kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”.

Cilj ugovara je podsticanje izvoza tehnoloških parkova kroz koji će Švajcarska organizacija SEKO finansirati razvoj i promociju poslovnog modela NTP Čačak, podizanje kapaciteta NTP Čačak za podršku kompanijama u izvozu, razvoj i implementacija šeme PRE-SEED finansiranja.
Posebno je značajno što će kroz projekat biti obezbeđen početni kapitala za podršku startapovima u ranoj fazi razvoja.
Kroz ovu šemu, predviđena je podrška u iznosu od 10.000-15.000 švajcarskih franak za 15 startapova na teritoriji Čačka.
Nosilac projekta za prenos znanja i iskustva je Naučno tehnološki park Beograd koji je do sada zaživeo u punom kapacitetu.

 


SEKO će u naš grad uložiti 490.000 švajcarskih franaka kroz konsultacije, mentorstvo, obuke i PRE-SEED finansiranje, kroz NTP Beograd.
Sporazumi su deo Memoranduma, potpisanog krajem 2019. godine između Vlade Švajcarske Konfederacije i Vlade Srbije o implementaciji ovog projekta, kojim će švajcarska Vlada u naredne četiri godine donirati 3,75 miliona švajcarskih franaka za podršku daljem razvoju inovacija i širenje mreže naučno-tehnoloških parkova u Srbiji.

izvor: grad čačk

KOMENTARI

INFOSVETIONIK: 0
DISQUS: 0