I u Čačku hapšenje zbog finansijskog kriminala

 

Pripadnici MUP-a su, u više akcija, uhapsili 27 osoba i podneli krivične prijave protiv 102 lica. Sumnja se da su koruptivnim krivičnim delima i delima iz oblasti finansijskog kriminala oštetili budžet Srbije i drugih fizičkih lica.

korupcijaŠteta iznosi više od 1,2 miliona evra.

Te akcije, sprovedene u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, usmerene na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije sprovedene su na teritoriji Beograda, Aleksinca, Pirota, Niša, Čačka, Kragujevca, Kikinde, Leskovca, Pančeva, Požarevca, Sremske Mitrovice i Subotice, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su od 2008. godine do danas počinili više krivičnih dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, pranje novca, falsifikovanje novca, neovlašćeno organizovanje igara na sreću, nedozvoljena trgovina, prouzrokovanje lažnog stečaja, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Krivičnim prijavama obuhvaćeno je i osam policijskih službenika, među kojima je i jedan načelnik regionalnog centra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su odgovorno lice čačanskog preduzeća „Supersonik“ M.K. (1948), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Osumnjičeni se tereti da je od oktobra 2015. do maja 2017. godine sa preduzećima čija su sedišta u Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini zaključio ugovor o izradi mašina, iako je znao da do izrade i isporuke mašina neće doći.

Oštećena preduzeća osumnjičenom su na ime avansa isplatila 2.866.574 dinara, koje je M.K. potrošio za lične potrebe.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

 

KOMENTARI

INFOSVETIONIK: 0
DISQUS: